Wednesday, 8 May 2013

KELEBIHAN VIVIX


BULAN INI ANDA WAJIB MENCUBA VIVIX KERANA PROMOSINYA JAUH DARI HARGA SEBENAR

Macam mana agaknye Vivix ni boleh membantu pesakit2 kronik ni?Kalau nk diceritakan secara detail, sampai esok tak habis ni hehe Kalau secara ringkasnya, sebahagian besar penyakit berpunca dari kerosakan sel, (struktur asas tubuh kita). Contoh lah ye, cancer, bermula dari sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat..Diabetes pula lazimnya terjadi disebabkan rintangan insulin dimana membran sel telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin..
Apabila binaan asas dlm tubuh rosak, atau tidak normal, inilah punca badan kita sakit..bayangkan kalau rumah kita, tiang2, atau foundation nya retak, rosak, dah pasti rumah kita tak lagi selamat utk diduduki kan? Sama lah juga dengan badan kita.

1. Kerosakan DNA
Setiap hari, setiap sel dalam badan anda dihujani oleh sehingga satu juta “penyerang hendap” yang boleh merosakkan DNA. Serangan ini boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.
>> Vivix bahan-bahan yang membantu melindungi dan membaiki DNA selular.

 

2. Pengawal selia genetik
Pengawal selia genetik menyumbang kepada kemerosotan selular yang berkaitan dengan usia.
>> Dalam satu kejayaan utama, satu kajian klinikal baru-baru ini menunjukkan bahawa bahan-bahan vivix mengaktifkan pengatur utama genetik yang membantu menolak penuaan selular.

 

3. Penurunan pengeluaran tenaga selular
Mithochondria dalam sel-sel kita mencipta tenaga yang kita tidak boleh hidup tanpa. Sebagai penurunan kecekapan mithochondrial, penurunan fungsi sel.
>> Bahan-bahan vivix menggalakkan biogenesis mitokondria,

4. Pengumpulan protein AGE
Pengumpulan lebihan “Advanced Glycation End” produk (AGE) boleh menyebabkan kerosakan selular yang boleh berkompromi Intergriti dan panjang umur sel.
>> Bahan-bahan Vivix adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol pada AGE yang membantu memperlahankan pembentukan protein.

Bahan2 dalam vivix seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi..Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit2 diabetes, jantung dan bnyak lagi!

 Credit.
 
 

Monday, 6 May 2013

kasih ibu membawa ke syurga-vivix

This Blog

Linked From Here

The Web
This Blog
Linked From Here
The Web
Menarik hari ini Vivix : Shaklee
Menarik hari ini Vivix : Shaklee
Jom tanya saya tentang kelebihan Vivix Shaklee dan dapatkan harga yang terbaik dari saya  Call/Whatsapp : 013-9836746



Mengalir Air Mataku, Kerana VIVIX shaklee dan izin Allah Alhamdulillah!


Alhamdulillah syukur padamu ya Allah,

Saya dengan rasa gembira ingin share pada rakan-rakan blog saya tentang ibu kepada suami saya. Cerita dibawah ini adalah bukan rekaan yang meraih simpati atau hanya membuat cerita suka-suka.

ini cerita suami saya,

Setiap kali balik kampung, mak memang sentiasa ceria menyambut kami sekeluarga balik, macam-macam dibuat dan dimasak nak melayan cucu yang makin lama makin aktif menyediakan bilik tidur untuk kami berehat... alhamdulillah sayang betul mak pada anak-anak dan cucu-cucunya...

Tapi lama kelamaan nampak sikit perubahan disebalik wajah yang sentiasa ceria dan tersenyum, kadang-kadang terkeluar dimulutnya "mak tak berapa larat la nak naik tangga ke atas lutut sakit, cekang beluting (bahasa kampung di perlis, cekang betis)" so takpelah kami naik atas mengemas sendiri, tiada masalah sebenarnya memang kami taknak menyusahkan mak.

sekali lagi bila dia mendukung cucu nya "tok tak boleh angkat lama-lama cucu oiii sat lagi kebaih tangan lutut semua" kata mak. Dalam hati saya dulu releks je angkat, sekarang ni lain macam pulak errrmm. Takpelah mungkin sebab faktor umur kot... lagi pun cucu dia pun makin lama makin besar memang lah tak larat. Saya sendiri pun kadang-kadang letih. hehehe

Satu hari ternampak mak tengah sembahyang atas kerusi, aikkk bila masa plak sembahyang atas kerusi ni, teruk jugak ke sakit lutut dia?. Lepas je sembahyang terus interview mak. " Lama dah ka semayang atas kerusi? sakit sangat ke lutut? jatuh ka? " macam-macam soalan yang saya tanya macam peluru berpandu. Mak senyum je sambil explain satu persatu. Dah lama rupanya dia sakit cuma tak tunjuk sangat tapi sejak dua menjak ni makin teruk sikit kadang-kadang sampai nak kebas separuh badan, lutut pun tak boleh bengkok time nak sujud. Aduhhh tersentak jugak time tu, masakan supermak saya yang power ni kehulu kehilir dengan senjata peperangan (senduk dan penyapu) tiba-tiba kurang sihat. Macam-macam jugak lah mak minum dan makan tapi sama juga. Walaupun sakit tapi mak masih senyum. Susahlah nak tengok dia mengeluh penat ke atau sakit ke.

Balik ke KL saya kaji sikit tetang vivix dah kebaikan nya memandangkan isteri saya dah join shaklee dan shaklee ada satu produk yang namanya VIVIX. Setelah mengoogle saya terjumpa tetang cara vivix ni bertindak.



1. Mempertahankan sel (cell defense)


vivix shaklee cell defense

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)


shaklee vivix cell energy

3. Memperbaiki sel (cell repair)


shaklee  vivix cell repair

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)






So saya terpikir kalau yang jenis macam ni mesti sesuai sangat sebab selalunya orang yang berumur sel-sel makin kurang dan performance tak macam anak dara umur 17 tahun ye tak? Masalahnya vivix ni mahal le pulak. Setelah berbincang dengan isteri, dia pun setuju try sajalah duit boleh cari tapi kalau mak?.

Tanpa lengah lagi dengan semangat membara bak api gunung berapi saya menghadiahkan mak dengan sebotol vivix. Sekali dia tanya saya balik " Apa benda ni hang nak bagi kat aku ni, makan pulak satu sudu kecik saja, berkesan ka?". "Try dulu mak jangan lupa baca bismillah, niat kita nak berubat kalau Allah izin mak baik kami dah cukup gembira, boleh solat tanpa guna kerusi pun kira dah syukur lah" kata saya. Minggu kedua lepas dia minum saya follow up, macam doktor plak kan... tanya dia... alhamdulillah ada kesan positif dia rasa ok sikit tapi still sembahyang atas kerusi.Lepas sebulan setengah rasanya balik semula ke kampung melawat mak dan abah. Alhamdulillah syukur sangat dia kata dia dah boleh sembahyang tanpa kerusi kebas-kebas pun dah kurang, dengan cucu bukan main ligat lagi mengejar cucu yang tak reti nak duduk diam. Diam-diam saya mengalirkan air mata kegembiraan. Walaupun pengorbanan saya tak sama dengan mak yang membesarkan saya sekurang-kurangnya dapat lah jugak tolong dia walaupun sedikit. Siapa yang tak gembira boleh bantu orang kan?

Begitulah sharing dari suami saya. Fuhh kadang-kadang bila kita tengok Ibu Bapa, Adik Beradik, Sedara, Kawan-kawan dan orang sekeliling kita gembira, dapat pulak tolong orang yang kita sayang berkesan pulak tu mesti kita pun gembira, pahala pun dapat tau... dalam kita mengejar cita-cita jangan lupa orang yang kita sayang ok.

credit iija
Jika berminat, boleh hubungi saya :
Call/Whatsapp : 013-9836746

Friday, 3 May 2013

TESTIMONI VIVIX- BUAH PINGGANG

VIVIX & TESTIMONI mengancam!!!
 
1) Makcik Noraini mengidap arthritis sehingga badan sembab dan masalah pada buah pinggang



Mak Cik Norani dari Felda Sening, 63 tahun, menghidap artritis semenjak 1992. Sebelum ini beliau sering mengambil injection dan ubat-ubatan bagi menghilangkan sakit di lutut yang menyebabkan badan beliau sembab serta buah pinggang mula bermasalah. Setelah mengamalkan Shaklee semenjak 2008 artritis semakin pulih serta mampu berjalan dengan lebih mudah. Semakin awet muda. Produk yang di amalkan Vivix, Ostematrix, Alfalfa, Omega Guard, B-Complex, Garlic, Energizing Soy protein dan Fiber Plan Unflavoured.


Testimoni dari Ummu Ainan



2) Ibunya stroke, tubuh sebelah kanan tak boleh bergerak, otak kiri mati



Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..


Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

Ubat yang mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan..





3) Ibu mertua kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma





4) Ikuti kisah warga emas yang penglihatan semakin jelas selepas menggunakan Shaklee VIVIX hampir sebulan.**

“Yati sblm lupa sy nk bgtau awk...smlm mak saya ckp2 dgn ayah sy psl mata. mak sy kata skrg boley nmpk dgn jelas tau..mcm jam kat kereta tu kan kecik je number die kan pastu mak saya nmpk mcm pecah2 je sblm ni tp skrg nmpk jelas dah siket tau..x dek pecah2 dah number tu..berbelit x ayat saya??harap awk faham la ayat sy nih...haaaa...mmg mcm tu ke kesan vivix tu??sbb sblm ni mak sy nk pg operatemata tau sbb x tahan silau la,rimas la kat mata.pastu badan pon mcm segar siket kalau lps buat aktiviti luar tu.x dek lenguh2 mcm selalu.
Alhamdulilah sgt2 yati kesan positif tu nmpk sgt..syukur sgt sy. sy la anak yg paling best sbb dah bg mak sy rasa best!Credit




5) Sembuh Diabetes Selepas 7 bulan amalkan Vivix






En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan saya dengan penuh gembira dan hebat; terima kasih VIVIX”



Andalah orang yang seterusnya Bebas dari Diabetes…


Dapatkan VIVIX sekarang… hanya tindakan bijak anda sekarang dapat merubah kesihatan anda.

credit






 
 


Vivix & Diabetes + Penglihatan Terjejas

Vivix & Diabetes + Penglihatan Terjejas



Ikuti pengalaman pengedar Shaklee sendiri.. Beliau membelikan Vivix untuk ibunya yg mengidap kencing manis.. Jom kita baca dari blog Kak N...

"Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur.Mak kata, apa yang beliau rasa adalah...matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.
Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.
 
Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ....tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.

Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh
dicari...selagi ada daya usaha.Mudah2an mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH."credit


Pesakit Ekzema

Category Archives: Meal Shakes – Vanilla French

Supplemen Cadangan Untuk Pesakit Ekzema


Credit : rahsiavitamin.com
Adakah anda mengidap penyakit ekzema atau adakah ahli keluarga anda yang mengidapnya? Alhamdulillah, dengan izin Allah, dengan menggunakan produk Shaklee, insyaALLAH, masalah ekzema dapat di atasi.
Adakah anda tahu apa itu Ekzema?
Biasanya bayi yang ada ekzema, mempunyai dermatitis (kemerahan, kupingan dan bengkak) pada muka, tangan dan kaki serta pada bahagian badan. Mungkin juga terdapat pada pelipat kelopak mata, leher, siku, lutut atau pergelangan kaki juga turut terjejas dengan lebih teruk. Keadaan ini, biasanya menyebabkan anak rasa sangat gatal.

Jom kita ikuti kisah pengamalan Pn Iffah ketika beliau menjaga baby Faheem yang ekzema sejak dilahirkan lagi. Faheem ini mendapat ekzema kerana Pn Iffah mengambil steroid kerika mengandung
(kerana Pn Iffah mengidap masalah kesihatan SLE nya)

Testimonial Pn. Iffah
Pelbagai alternatif rawatan yang ada tetapi rata-rata mengatakan ianya bertindak sementara dan mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan. Jadi, saya di sini ingin berkongsi pengalaman saya merawat masalah eczema yang dihidap oleh Faheem sejak lahir lagi.



Sejak dilahirkan lagi, Faheem telah mengambil steroid (dalam bentuk cecair) kerana dari dalam rahim Faheem telah mendapat bekalan steroid dari saya (Steroid tidak boleh dihentikan pengambilan serta merta). Akibatnya, timbullah ruam-ruam kecil, merah dan gatal-gatal pada pipi dan leher Faheem. Keadaan bertambah teruk apabila saya diserang SLE yang aktif pada minggu kedua berpantang mengakibatkan dosage steroid di tambah dan eczema Faheem mengganas. Ruam Eczema semakin banyak, dan jelas kelihatan dan akibat di garu ia menanah.

 

Pelbagai rawatan dah saya cuba. Pergi berjumpa pakar kanak-kanak, pakar sakit kulit… tapi kesannya hanya sementara. Bila disapu cream ia berkurang apabila tidak ia kembali. Hampir setahun saya mencuba akhirnya saya melihat perubahan setelah saya mengambil Euphoria breastfeeding Set (Set Basic, OsteMatrix dan Energizing Soy Protein(ESP)) atau lebih popular dengan nama Set 3M dan bagi luaran saya mandikan Faheem dengan Basic H2 Shaklee.


Anda boleh lihat selepas 5 bulan, kulit Faheem menjadi sangat halus dan tiada lagi parut atau kesan eczemanya. Senang hati saya. Selepas berhenti menyusu, saya berikan Faheem 3 perkara WAJIB bagi memastikan sistem pertahanan tubuh Faheem di paras optimum bagi melindungi Faheem dari masalah kulit dan masalah kesihatan yang lain. Apakah 3 item WAJIB itu??
Sudah semestinya:
  1. Shaklee Meal Shakes perisa Vanilla yang sangat lazat!
  2. Basic H2, Magic Liquid yang sangat marvellous dan
  3. Herbal Blend, super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.
Credit to : Iffa
Inilah 3 produk yang di ambik oleh pesakit ekzema untuk mengatasi penyakit ini daripada terus merebak dan melarat, iaitu Shaklee Meal Shakes, Basic-H dan Herbal Blend Multipurpose Cream
Ia digunakan sebagai minuman
Ia digunakan sebagai mandian
Ia digunakan sebagai krim sapuan

** Meal shakes boleh diambil oleh kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas. Ibu Menyusu yang ada bayi bawah setahun, yang mengidap ekzema, ESP juga boleh membantu.
Bagi anda atau ahli keluarga anda yang mempunyai masalah ekzema, jangan berlengah lagi… Jom dapatkan produk Shaklee ini dengan harga yang sangat menjimatkan… :-)

**** PERINGATAN : Walaubagaimanapun, Basic-H & Herbal Blend tidak sesuai untuk mereka yang mengidap ekzema atopik (kulit pesakit yang terlalu kering) kerana Basic-H adalah cecair double concentrated yang boleh menyebabkan kulit pesakit semakin kering dan ekzema boleh merebak dengan lebih teruk. Sila maklumkan keadaan pesakit sebelum anda membuat keputusan untuk membeli sebarang produk.

ALFALFA WAJIB ADA 1 DI RUMAH

Ramai yang confuse, sebab mereka ingat, Alfalfa ni cuma untuk wanita sahaja…Sebenarnya tidak.. Ia juga boleh di ambil oleh lelaki…Even saya dan suami saya pun mengambil supplemen ini.. :-)
Jadi, saya ingin kongsikan sedikit fungsi dan kelebihan Alfalfa Complex untuk anda semua.

Alfalfa merupakan sumber zat makanan semulajadi & Klorofil. Ia merupakan pusat pengumpulan segala nutrient. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potassium, fosforus dan zat besi.
Jadi, Alfalfa Complex merupakan satu formula Shaklee yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
Alfalfa ini mempunyai 1001 fungsi.. Banyak kan?
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
  5. Memberi kelegaan semasa haid
  6. Merawat arthritis
  7. Bagus untuk merawat alergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor yang disebabkan oleh jangkitan buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip Fatimah untuk si isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit
  19. Membuang angin dalam badan
  20. dan banyak lagi
Haaaa…itu dia…antara 1001 fungsi Alfalfa Complex.. Banyak kan? Yang membuatkan Alfalfa Complex Shaklee ni lagi best adalah ia tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.. Penting tu, untuk kesihatan kita jangka panjang… :-)

kebaikan omega guard

Category Archives: Gout

Kebaikan Omega Guard Shaklee

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee
  • Ia diperbuat daripada Minyak Ikan terbaik di dunia
  • Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara jepun
  • Ia bukan dari hati minyak ikan
  • Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
  • Berbanding dengan produk Omega dipasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
  • Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.
  • Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB – merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.
Khasiat Omega Guard Shaklee
  • Asid lemak – Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya melalui makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.
  • Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos..
  • Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.
  • Ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala.
  • Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan
  • Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin
  • Membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan
  • Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi
  • DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
  • Mencegah penyakit Alzheimer
  • Memelihara penglihatan dan pendengaran
  • Mencegah migraine
  • Satu hidangan Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905 mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang
  • Menentang kanser – Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru , payudara, prostat dan kolon.
  • Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) – Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  • Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan
  • Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak Omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Siapa yang sesuai Mengambil Omega Guard?
  • Ibu Hamil
  • Ibu Menyusu
  • Ibu Berpantang
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki
  • Pelajar
  • Warga Emas
  • Orang yang ingin menguruskan badan
  • Mereka yang mengalami tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes, sakit jantung
  • Mereka yang mengidap gout
  • Mereka yang mementingkan kehidupan yang sihat
  • Mereka yang mengidap penyakit kulit, SLE
  • Mereka yang mengidap penyakit lelah, hepatitis, buah pinggang
  • Mereka yang baru mengalami pembedahan (di galakkan untuk mengambil selepas, bukannya sebelum pembedahan)
//credit
    Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan membuat pesanan.
~ Rohayu Ayu [Shaklee ID No. : 881661] ~ SMS/WhatsApp : 013-9836746 ~

TESTIMONI VIVIX - STROK KEMBALI PULIH

Testimoni Pengguna Vivix

Assalamualaikum dan selamat tengahari…
Pasti sekarang ada yang tengah sibuk mencari tempat lunch atau sedang menikmati juadah tengahari masing2 atau baru je lepas menikmati juadah tengahari..haa..td makan aper?..hehehe..jangan amalkan makan makanan segera yer..tak elok untuk kesihatan jika ia di ambil dengan terlalu kerap..
Berbalik kepada topik saya hari ini, saya ingin berkongsi bersama-sama pembaca semua, testimonial seorang pengguna Vivix, iaitu ibu kepada Pengguna serta Ahli Shaklee ni..iaitu, Puan Ainan..
———————————————————————————————————————————
“Assalamualaikum selamat petang..
Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah
start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati…Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..
Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express ‘feeling’ pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..
Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..
Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.
Ubat yang mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin
Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas ‘study’ punya ‘study’ dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..
Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah ‘train’ mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan..”

CREDIT UMMIENIENA

*** Disclaimer : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang vitamin atau supplemen yang paling tepat/paling sesuai untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila anda membuat pembelian dari saya, sebagai Shaklee Independent Distributor Anda.
 
ROHAYU ABDUL PATAH
ID : 881661
FACEBOOK: Rohayu Ayu

TESTIMONI VIVIX- RESDUNG

Resdung Suami Berkurangan Selepas Mengambil Vivix…

TESTIMONIAL PENGGUNA VIVIX
RESDUNG SUAMI MULA BERKURANGAN SELEPAS MENGAMBIL VIVIX
Alhamdulillah … Syukur !
Itulah yang saya rasa bila suami beritahu apa yang dia rasa selepas mengamalkan Vivix dengan konsisten selama 10 hari. Sebenarnya dah lama saya bagi suami cuba Vivix. Tujuan saya nak bantu kurangkan resdung suami. Kalau dulu bangun pagi hidung berair. Bersin berkali-kali. Alah pada perubahan suhu. Maklumlah orang lelaki bukannya suka sangat nak makan vitamin (pil-pil) banyak-banyak ni.. (^-^).
Tapi masalahnya suami kejap minum Vivix kejap tak. Hari ni minum esok tak. Tak disiplin. Jadi camana nak nampak berkesan ke tidak kan dan sebagai isteri saya perlu sentiasa ingatkan suami untuk minum Vivix. Kalau saya terlupa, suami buat-buat terlupa juga..hehee
Tapi sejak lepas raya aritu, saya perasan suami dan mula konsisten amalkan Vivix (mungkin dia dah rasa best Vivix agaknye).. dah tak perlu saya ingatkan, suami sendiri akan minum Vivix sebelum tidur. Apa yang saya perasan, selepas suami maintain minum Vivix setiap hari, nampak kesihatan suami makin stabil. Dah tak sok sek sok sek setiap pagi, dan nampak lebih bertenaga! Ceria selalu! Saya dah perasan, tapi saya diamkan jer..tunggu sampai tuan empunya badan bersuara.
Alih-alih petang semalam, sambil-sambil bawak anak-anak jalan-jalan, suami dah bersuara! Alhamdulillah, syukur saya kesihatan suami dan semakin baik. Resdung dah semakin berkurangan. Dan yang seronoknya, pagi-pagi suami dan mengarang testimoni diri sendiri di facebook. Thanks bang! (^_-).

Sebagai seorang lelaki dan suami, memang harganya mahal sket, but dengan keadaan kesihatan yang makin stabil + “side effect” lain, rasanye berbaloi-baloi.p/s : Cepat-cepat habiskan sebotol Vivix yang dalam peti sejuk ye bang… ada lagi sebotol menanti nihh!.. (^_-).
Jika suami, ibu ataupun ayah anda tidak suka menelan vitamin berbentuk pil, Vivix adalah jawapan bagi anda untuk menggalakkan pengambilan suplement kepada mereka! HANYA SATU SUDU TEH SEHARI DEMI MELESTARIKAN KESIHATAN MEREKA.

Peringatan !!! Vivix TIDAK BOLEH diambil oleh wanita mengandung, menyusukan anak dan kanak-kanak.
Credit info : rahsiavitamin.com

VIVIX TIADA TANDINGAN LAGI

Vivix – Kebaikannya Terkenal Di Seluruh Dunia


Apakah Vivix Shaklee?
  • Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat no. 1 supplemen makanan di Amerika.
  • Setahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix, produk supplemen revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular.
  • Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual
  • Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.
4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular
1. Kerosakkan DNA – Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umut.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA
2. Pengawalan Genetik – Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun,
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
4. Penimbunan Protein AGE – Penimbunan berlebihan protein AGE (Advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukkan protein AGE.
Malahan, Vivix juga menolong membantu menjana dan memelihara :
  • Kesihatan jantung
  • Kesihatan otak
  • Kesihatan sistem imun
  • kesihatan sendi
  • Perlindungan antioksidan
  • Peningkatan tenaga pada tahap sellular
  • Kesihatan dan kesejahteraan
Kenali Ramuan Semula Jadi Di Dalam Vivix Shaklee

1. Muscadine Grape
  • Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolyna dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan
  • Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.
  • Selepas dilakukan kajiselidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti.
  • Seterusnya kumpulan ini, bersama dengan ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan.
  • Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Karet Ungu.
  • Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.
2. Purple Carrot
  • Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
  • Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran.
  • Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberry, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi
  • Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam karet yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, dan karet ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi, diikuti oleh karet ungu-oren.
  • Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak didalam semua jenis karet. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi
  • Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen.
  • Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
3. Elderberry (Sambucus Nigra)
  • Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B.
  • Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
  • Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang.
  • Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.
  • Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin.
  • Semua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati dari Elderberry.
  • Selain dari menguatkan sistem imun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes.
  • Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL.
  • Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular
  • Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk, strok dan serangan sakit jantung.
  • Seterusnya lagi manfaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.
4. Polygonum Cuspidatum
  • Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga dikenali banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
  • Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah
  • Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina.
  • Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal keatas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol.
  • Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.
  • Supplemen resveratrol mungkin jawapan untuk memanjangkan usia kita
  • Ujian sebenar untuk supplemen anti-penuaan ini adalah masa.
  • Dimasa akan datang usia purata adalah didalam lingkungan 120 tahun, mereka yang mengambil supplemen Resveratrol akan berterima kasih untuk satu lagi terobosan saintifik yang penting ini...CREDIT
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
**Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai supplemen apa yang sesuai untuk di ambil, anda boleh hubungi saya, melalui sms/whatsapp: 013-9836746 atau email kepada, FACEBOOK : ROHAYU AYU(^,^)

WOW TESTIMONI HEBAT

   



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
* Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Testimonial Vivix – Vivix Is Awesome! Say No More To Mak UP..

Testimonial Vivix – Vivix Is Awesome! Say No More To Mak UP..

WOW..Kalau berbicara mengenai make-up, pasti kita sedar, setiap wanita sukar untuk berpisah dengannya. Even hanya sekadar menggunakan bedak asas, atau secalit lip balm, pasti ada, bukan? Namun kini, dengan kebaikan yang tersembunyi di dalam Vivix, mampu membuatkan anda rasa yakin untuk keluar dari rumah tanpa perlu menggunakan make-up..hehee
Credit : adaa-inspiration.com

Dan Lagi ….(^_^)


Ha, nmpk kan? Skin texture improved and also nipple reduce hyper pigmentation..Kalau ibu yang dah bersalin selalu kan alami masalah ni, kawasan areola jadi gelap waktu pregnant. Memang terbaik lah Vivix!
Sejak akhir2 ni mmg adaa tertarik betul dengan mereka yang dah amalkan vivix ni, mmg muka jadi makin gebu dan licin..dan tindakan membaik pulih ni lebih berkesan kerana ianya bermula dari peringkat sel lagi..bukan secara luaran sahaja ye, from the root of the problem. VIVIX can repair our cells, prevent it from damage and also avoid from early aging, how great is that?
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
* Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

ROHAYU : 013-9836746

TESTIMONI VIVIX

Penuaan Vs Menjadi Tua
Bila di sebut Penuaan Vs Menjadi Tua, pasti ada yang akan menyangkal.. malahan, mesti ada yang menjawab, kalau menjadi tua, mestilah ada timbul tanda penuaan.. Tapi, pernahkah anda terfikir, bahawa tanda penuaan ini akan muncul di sebabkan beberapa perkara atau kerana sesuatu penyakit.. Malahan, ada sesetengah orang baru berusia 20-an nampak lebih tua daripada mereka yang berusia 40-an. Saya percaya, anda tentu tidak ingin kelihatan tua dari ibu anda sendiri bukan? ;-)

Penuaan dan menjadi tua, adalah 2 benda yang berbeza. Menjadi tua dan berusia adalah satu proses yang akan berlaku dan tiada siapa yang dapat lari daripadanya.

Penuaan yang muncul sebelum usia, sering berlaku di sebabkan beberapa faktor, antaranya:
1. Amalan aktiviti yang tidak sihat
- Kesihatan kulit boleh dipengaruhi oleh aktiviti seharian yang tidak sihat seperti merokok, minum minuman berkafein, alkohol, stress, tidak cukup tidur atau tidak cukup rehat. Akibatnya, kulit mudah menjadi kering. Kulit yang mudah kering adalah antara tanda penuaan akibat daripada sel kulit yang menjadi rosak, dan tidak mampu untuk mempertahankan air dalam lapisan kulitnya.
2. Pendedahan pada persekitaran
- Persekitaran yang sejuk, udara yang kotor dan tercemar serta terdedah dengan radiasi matahari juga turut mempengaruhi kesihatan kulit yang baik. Dengan penggunaan krim anti-uv adalah penting untuk melindungi kulit dari terdedah pada sinaran uv.
3. Usia
- Tanda penuaan mulai timbul pada usia awal 20-an. Namun begitu, pada usia ini, kulit masih mampu untuk menyeimbangkan serta melambatkan proses penuaan ini. Semakin meningkat usia seseorang, semakin berkurang kemampuannya untuk memproduksi sel-sel kulit baru.
4. Genetik
- Terdapat sesetengah kes penuaan yang berlaku, adalah di sebabkan oleh genetik, di mana berlakunya penuaan dengan lebih cepat dan berlaku pada usia yang masih muda. Malahan, ada yang mengalami proses penuaan yang lambat, walaupun usia sudah semakin meningkat. Biasanya, mereka yang memiliki wajah seperti ini, digelar sebagai “baby face”.
5. Kesihatan tubuh badan
- Apabila seseorang itu tidak sihat, kulitnya akan kelihatan kusam dan tidak bercahaya. Jika kulit tidak di rawat pada masa yang tepat, kulit akan terus menjadi bermasalah dan terus rosak.
6. Pemilihan produk yang salah dan tidak sesuai
- Apabila pemilihan serta penggunaan produk yang salah dan tidak sesuai untuk kulit demi tujuan untuk merawat masalah jerawat atau jeragat, boleh menyebabkan kulit wajah semakin rosak dan kusam. Malahan, perawatan di spa juga tidak menjamin kesihatan kulit yang baik. Ada sesetengah orang tidak sesuai dengan produk yang digunakan di spa menyebabkan kulit yang di rawat semakin kusam dan rosak.
Pesanan saya pada anda, pastikan anda memilih produk yang sesuai untuk kulit serta kesihatan anda, tidak kira produk yang digunakan secara oral atau luaran. Pastikan produk yang anda pilih adalah selamat, berkesan dan mempunyai sijil sah daripada KKM.
——————————————————————————————–
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
* Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

ROHAYU : 013-9836746
JOM KENALI VIVIX

Vivix merupakan minuman campuran botani, dan merupakan revolusi terbaru dalam pemakanan polifenol.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.


Fakta Nutrisi Vivix










Jom kita mengenali bagaimanakah rupa asal campuran botani ini..




Plyganum Cuspidatum



Muscadine Grapes



Elderberry





Hasil ekstrak dari buah-buahan ini, maka terhasillah........................








 
 
ODER SEKARANG: PROMOSI BULAN MEI 2013
PM/WASSUP AYU : 013-9836746